!CANNASSETTE
 

Hennep heeft de toekomst!

Industriële Hennep (Cannabis Sativa) is een uniek gewas met veel toepassingsmogelijkheden. Daarom wordt Hennep ook steeds vaker gebruikt in de bouw. Van isolatiedekens tot bouwblokken en van muurplaten tot geluidswering - de mogelijkheden zijn eindeloos. Laten we eerst eens kijken naar het gewas zelf.

Duurzaam en milieuherstellend

Tijdens de groei is Hennep al bijzonder duurzaam, want het snelgroeiende gewas kan wel drie meter in 100 dagen groeien! Dankzij zijn dichte gebladerte en hoge plantdichtheid is de plant zeer effectief in het natuurlijk bestrijden van hardnekkig onkruid waardoor geen pesticiden nodig zijn tijdens de teelt. Hennep is dan ook bijzonder geschikt als rotatiegewas. Bijkomend voordeel is dat de hennepplant de voedingsstoffen in de grond niet uitput. Bovendien haalt Hennep meer dan vier keer zoveel CO2 uit de lucht als de meeste bomen. Hennep is daarmee niet alleen duurzaam, maar ook milieuherstellend! We mogen dan ook met recht zeggen dat Hennep de toekomst heeft. 


 

Waarom is hennep geschikt als geluidswering?

In tegenstelling tot traditionele geluidswering, dat geluid tegenhoudt (weerkaatst), zorgt Hennep juist voor absorptie van geluid (opname). Dat komt door de samenstelling van het gewas. De structuur en vorm van de natuurlijke vezels zorgen ervoor dat Hennep geluid als geen ander kan dempen en absorberen. Dat is dus een groot voordeel ten opzicht van traditionele toepassingen voor geluidsreductie. Dat maakt Hennep extra interessant om toe te passen als geluidsscherm. 

Bent u benieuwd hoe wij die prachtige eigenschappen van Hennep in onze producten verwerken? Bekijk dan onze productpagina's.

Producten 
E-mailen
Bellen
Info